De gemeente Doetinchem werkt de woningbouwplannen voor het gebied Fokkenkamp verder uit. Er is grote behoefte aan woningen in de gemeente Doetinchem. Ook in Wehl zijn nieuwe woningen nodig. De locatie rond de Fokkenkampseweg is, naast Heideslag, een geschikte plek voor woningen, waarbij het accent komt te liggen op levensloopbestendige woningen. Het gebied wordt begrensd door de Doesburgseweg, Broekhuizerstraat, Keppelseweg en de Jonkheer de Bellefroidweg. Voor het gebied aan de westzijde van de Fokkenkampseweg gaat de gemeente een plan uitwerken voor ongeveer 50 kavels.

Het bestemmingsplan is begin juni 2024 door de gemeenteraad vastgesteld. U kunt het bestemmingsplan bekijken op ruimtelijkeplannen.nl .

Plan Lamsweerde

In het gebied van het voormalige schoolgebouw aan de Keppelseweg in Wehl komen 55 appartementen, verdeeld over 4 woongebouwen. Lees meer over dit plan op de pagina Plan Lamsweerde.

Onderstaande informatie heeft betrekking op het gebied dat door de gemeente ontwikkeld wordt:

Dorpse woonkwaliteit

Ook voor dit woongebied is gekozen voor dorpse woonkwaliteit door nadrukkelijk gebruik te maken van het bestaande karakter en de groene omgeving. Het streven bij dit project is een mix van verschillende woningtypen om het levendige en dorpse karakter zoveel mogelijk vorm en inhoud te geven. Hieronder kunt u de presentaties bekijken die eerder voor omwonenden en geïnteresseerden in het gebied zijn gegeven. Ook vindt u informatie over de voorverkenning.

Informatie

In het bestand Fokkenkamp ondergrond basis DEF (pdf. 943 kB) ziet u hoe het project in de basis is ingedeeld.

Onderstaande tekening laat de ligging van de kavels zien.

Bovenstaande afbeelding is het stedenbouwkundig plan voor Wehl Fokkenkamp (bron: Beeldkwaliteitsplan Fokkenkamp Wehl). Hierin is de principe-verkaveling zichtbaar. Wijzigingen hier zijn nog mogelijk. In het bestemmingsplan “Wehl Fokkenkamp – 2023” is met een bouwaanduiding aangegeven welke type woningen (aaneen gebouwd, twee-aaneen, vrijstaand) waar zijn toegestaan.

Beeldkwaliteitsplan Fokkenkamp

Tegelijk met het bestemmingsplan, heeft de gemeenteraad op 30 mei 2024 het Beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Lees het beeldkwaliteitsplan op de pagina Beeldkwaliteitsplan Fokkenkamp.

Veelgestelde vragen

1. Ik heb interesse in een kavel in het gemeentelijke deel van het project. Kan ik mij aanmelden voor een belangstellendenlijst?

U kunt zich aanmelden voor de belangstellendenlijst door onderstaand formulier in te vullen. U krijgt alléén bericht als kavels in de verkoop gaan. De lijst wordt niet gebruikt voor andere informatie en u kunt er geen rechten aan ontlenen.

Alle beschikbare informatie over Fokkenkamp is te lezen op deze projectpagina. We verwachten dat de kavels voor project Fokkenkamp in december 2024 in de verkoop gaan.

Aanmelden belangstellendenlijst Fokkenkamp

2. Hoeveel kavels komen er?

In dit deel van het project komen ongeveer 50 kavels.

3. Welke planning wordt gehanteerd m.b.t. project Fokkenkamp?

De start van de uitgifte van kavels is naar verwachting eind 2024. De uitgifte van de kavels is afhankelijk van verschillende procedures die nog doorlopen moeten worden, zoals archeologie, flora en fauna en bestemmingsplan.

4. Ik wil mij graag inschrijven voor een kavel. Wat moet ik doen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor een kavel. Als u zich registreert als belangstellende voor dit project (zie vraag 1), dan houden wij u op de hoogte over de uitgifte van de kavels. Ook adviseren wij u om deze website in de gaten te houden voor nieuwe informatie.

5. Als er meer belangstelling is dan dat er kavels zijn, hoe wordt de volgorde dan bepaald?

Bij meer belangstelling dan kavels, zal er een loting plaatsvinden onder begeleiding van een notaris.

6. Kan ik als buurtbewoner van project Fokkenkamp in aanmerking komen voor planschade?

Als de gemeente besluit om bijvoorbeeld een nieuw bestemmingsplan te maken, kan het zijn dat u door dat bestemmingsplan schade lijdt. Uw woning kan bijvoorbeeld minder waard worden omdat het uitzicht minder wordt, omdat de privacy afneemt of omdat er geluidsoverlast ontstaat. Deze schade noemen wij planschade. In sommige gevallen kunt u een tegemoetkoming in deze schade krijgen. Alle informatie over planschade kunt u vinden op de pagina Nadeelcompensatie.

7. Hoe weet ik welke ontwikkelingen er in mijn buurt zijn?

Alle ontwikkelingen die in een buurt plaatsvinden kunt u vinden op overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Via deze website krijgt u eenvoudig toegang tot besluiten over uw buurt zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.

8. Mag de gemeente Doetinchem voorrang verlenen aan eigen inwoners voor project Fokkenkamp?

De gemeente Doetinchem mag geen voorrang verlenen aan eigen inwoners omdat zij een dergelijke voorkeursregeling niet mag toepassen. Wel heeft de gemeenteraad van Doetinchem eind november 2021 ingestemd met de beleidsregels zelfbewoningsplicht. De zelfbewoningsplicht heeft betrekking op nieuwbouw koopwoningen met een vrij op naam koopprijs tot en met € 355.000,-. De regels gelden vanaf 1 januari 2022. De zelfbewoningsplicht geldt voor 5 jaar en is verbonden aan de woning. Wordt de woning binnen 5 jaar verkocht dan geldt de zelfbewoningsplicht ook voor de nieuwe eigenaar, tot de 5 jaar verstreken is. Met deze regels verkleint de gemeente de concurrentie binnen dit segment van de woningmarkt en geeft de gemeente starters en andere inwoners met een middeninkomen meer mogelijkheden om een passende woning te kunnen kopen.

Contact

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar fokkenkamp@doetinchem.nl. Telefonisch kunt u contact opnemen met projectleider Albert Gerritsen via (0314) 377 377.

Hebt u gevonden wat u zocht?